Tuesday, October 25, 2011

I'm a disaster in the kitchen...

...and also in other rooms of the house if I may add. It's so funny! I know my problem. The problem is that I can't and won't follow instructions. That's it! Every time I have to add "a little something", every time I have to "do it my way", every time I end up with something totally different than what I've planned. EVERY TIME! hahaha
I've found a recipe for 5 ingredient peanut butter granola bars. Looked so easy so I've decided to give it a try. Little did I know!
So, let's pretend that everything went right and I'm going to share with you MY recipe of "something that looks like the 5 ingredient peanut butter granola bars". Ok?
Είμαι καταστροφή στην κουζίνα... και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού επίσης. Είναι τόσο αστείο! Ξέρω το πρόβλημά μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ και δεν ακολουθώ οδηγίες. Αυτό είναι! Κάθε φορά πρέπει να προσθέσω "το κατιτίς μου" κάθε φορά πρέπει να "το κάνω με τον δικό μου τρόπο", κάθε φορά καταλήγω με κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχα σχεδιάσει. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! χαχαχα
Βρήκα μια συνταγή για Μπάρες βρώμης με φυστικοβούτυρο. Έδειχνε εύκολη και αποφάσισα να την δοκιμάσω. Πόσο λάθος έκανα!
Λοιπόν, ας υποκριθούμε ότι όλα έγιναν σωστά και θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή ΜΟΥ για "κάτι που μοιάζει με τις Μπάρες βρώμης με φυστικοβούτυρο". Εντάξει;
They were supposed to look like this:
Έπρεπε να μοιάζουν με αυτό:
(source)
Instead they looked like this:
Και τελικά έμοιαζαν με αυτό:

I've made the mistake of adding the peanut butter first, and the disaster began!
Έκανα το λάθος να προσθέσω το φυστικοβούτυρο πρώτα, και η καταστροφή ξεκίνησε!
The dough became too dry so I had to add more and more honey.
Η ζύμη έγινε πολλή στεγνή γι'αυτό έπρεπε να προσθέσω όλο και περισσότερο μέλι. 
I've also tried a version with melted caramel and honey but the result was the same.
Επίσης δοκίμασα μια εκδοχή με λιωμένη καραμέλα και μέλι αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. 
I had to work with what I had so, I've pressed the -now sticky- dough in a baking pan and put it in the refrigerator for 1 hour (ok, I've left it overnight).
Έπρεπε να δουλέψω με αυτό που είχα κι έτσι πάτησα την -τώρα κολλώδη- ζύμη σε ένα ταψάκι και την έβαλα στο ψυγείο για 1 ώρα (οκ, την άφησα όλη νύχτα). 
In the morning I had this sticky dough that nevertheless tasted so good, like Snickers chocolate bar. I've decided to experiment a little bit further and put half into the oven for 25 minutes. After it was cold it looked more like a granola bar but not quite.
Well, everyone who has tasted it  liked it, despite its look. So I'm thinking to give it another try. I have thought of another version too (WOW! I'm on fire! - hahaha), we'll see if it'll work out! ;-)
Το πρωί είχα αυτή την κολλώδη ζύμη που παρόλλα αυτά είχε τέλεια γεύση, σαν σοκολάτα Snickers. Αποφάσισα να πειραματιστώ λίγο ακόμα και έβαλα το μισό στον φούρνο για 25 λεπτά. Αφού κρύωσε έμοιαζε λίγο περισσότερο με μπάρα δημητριακών αλλά όχι ακριβώς.
Λοιπόν, όσοι το δοκίμασαν τους άρεσε, ανεξάρτητα από την εμφάνισή του. Γι'αυτό σκέφτομαι να το ξαναδοκιμάσω. Έχω σκεφτεί και μια άλλη εκδοχή (WOW! Έχω πάρει φόρα! - χαχαχα), θα δούμε αν θα πετύχει! ;-)
post signature

Thank You So Much For Your Visit! Come Again Soon!