Something yummy and delicious!
Trust me, it's worth it!
After I saw this recipe for Orange -Ginger Baby Cheesecakes, I thought I'd give them a try.
BUT, as always, I HAD to improvise because -well- that's me.
So here is my version.
Κάτι λαχταριστό και νόστιμο!
Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο!
Αφού είδα αυτή τη συνταγή για Μικρά Τσίζ-κέικ με πορτοκάλι και τζίντζερ,
σκέφτηκα να τα δοκιμάσω.
ΑΛΛΑ, όπως πάντα, ΕΠΡΕΠΕ να αυτοσχεδιάσω
γιατί -πώς να το κάνουμε- έτσι είμαι εγώ.
Να λοιπόν η δική μου εκδοχή.
Ingredients:
1 cup finely crushed no-sugar digestive cookies ( I didn't want to be too sweet)
1 tablespoon brown sugar
3-4 tablespoons butter, melted
1 package cream cheese, softened (approx. 250-300gr.)
1/2 cup orange marmalade
1 egg yolk
1 tablespoon all -purpose flour
Υλικά:
1 φλυτζ. τριμμένα μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (δεν ήθελα να γίνει πολύ γλυκό)
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουτί τυρί κρέμα (περίπου 250-300 γρ.)
1/2 φλυτζ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζ. τριμμένα μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (δεν ήθελα να γίνει πολύ γλυκό)
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουτί τυρί κρέμα (περίπου 250-300 γρ.)
1/2 φλυτζ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Directions:
1. Preheat oven to 170 degrees C. For crust, in a small mixing ball, combine crushed cookies,
brown sugar and melted butter until you have a moisturized crumb.
Divide crumb mixture evenly among muffin cups,
or a small cake tin ( I did both). Press crumb mixture onto bottom and up sides.
Divide crumb mixture evenly among muffin cups,
or a small cake tin ( I did both). Press crumb mixture onto bottom and up sides.
Bake in a preheated oven for 5 minutes. the crust may still seem a little soft, but it'll be baked more later.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Για την κρούστα, σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύω τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να έχω ένα μουσκεμένο μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε ένα μικρό αλουμινένιο ταψάκι (εγώ έκανα και τα δύο).
Πιέζω το μπισκότο στον πάτο και λίγο τις άκρες προς τα επάνω.
Ψήνω για περίπου 5 λεπτά. Η κρούστα μπορεί να φαίνεται ακόμα λίγο μαλακή, αλλά θα ψηθεί περισσότερο αργότερα.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Για την κρούστα, σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύω τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να έχω ένα μουσκεμένο μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε ένα μικρό αλουμινένιο ταψάκι (εγώ έκανα και τα δύο).
Πιέζω το μπισκότο στον πάτο και λίγο τις άκρες προς τα επάνω.
Ψήνω για περίπου 5 λεπτά. Η κρούστα μπορεί να φαίνεται ακόμα λίγο μαλακή, αλλά θα ψηθεί περισσότερο αργότερα.
2. Meanwhile, in a medium mixing bowl, beat together cream cheese, 1/4 cup of the marmalade, the egg yolk and flour. Divine cheese mixture evenly among the muffin cups or pure the whole mix in the cake tin. Bake about 15-20 minutes more or until a knife is inserted in the center comes out clean. But even if it doesn't comes out totally clean, don't worry, after they cool down they are stiffer.
2. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το τυρί κρέμα, 1/4 φλυτζ. μαρμελάδα, τον κρόκο του αυγού και το αλεύρι. Μοιράζω το μείγμα στα φορμάκια ή το χύνω όλο στο ταψάκι.
Ψήνω για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι όταν τρυπάω με μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αλλά ακόμη κι αν δεν βγαίνει εντελώς καθαρό, μην ανησυχείτε, αφού κρυώσουν είναι πιο σφιχτά.
2. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το τυρί κρέμα, 1/4 φλυτζ. μαρμελάδα, τον κρόκο του αυγού και το αλεύρι. Μοιράζω το μείγμα στα φορμάκια ή το χύνω όλο στο ταψάκι.
Ψήνω για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι όταν τρυπάω με μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αλλά ακόμη κι αν δεν βγαίνει εντελώς καθαρό, μην ανησυχείτε, αφού κρυώσουν είναι πιο σφιχτά.
3. Cool cheesecakes in tins (centers will dip slightly, but no worries, that is what is supposed to happen). Remove carefully from muffin tins (you may want to use a knife on the edges before removing it).
3. Αφήνω να κρυώσουν μέσα στα φορμάκια (το κέντρο τους θα βυθιστεί λίγο, αλλά μην ανησυχείτε, έτσι πρέπει).
Αφαιρώ προσεκτικά τα φορμάκια (μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι περιμετρικά πριν τα βγάλετε).
4. Top each cheesecake with about 1/2 teaspoon marmalade and a slice of orange for decoration.
Serve at once or cover and chill up to 24 hours.
4. Γαρνίρετε κάθε τσίζ-κέικ με περίπου 1/2 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα και
φλούδα ή ξύσμα πορτοκαλιού για διακόσμηση.
Σερβίρετε αμέσως ή διατηρείστε τα στο ψυγείο για 24 ώρες.
4. Γαρνίρετε κάθε τσίζ-κέικ με περίπου 1/2 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα και
φλούδα ή ξύσμα πορτοκαλιού για διακόσμηση.
Σερβίρετε αμέσως ή διατηρείστε τα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Additional tips:
- Bake cheesecakes as directed, but do not top with additional marmalade while baking.
- Place cheesecake in a freezer container. Cover, label and freeze up to 3 months.
- Before serving, thaw overnight in refrigerator.
- Top with marmalade before serving.
Επιπλέον συμβουλές:
- Ψήστε τα τσίζ-κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μην προσθέσετε επιπλεόν μαρμελάδα στο ψήσιμο.
- Βάλτε τα τζίζ-κέικ σε ένα μπολ και βάλτε στην κατάψυξη για το πολύ 3 μήνες.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε τα στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Γαρνίρετε με μαρμελάδα πριν το σερβίρισμα.
All I can say is that they are DELICIOUS!!!
If you want to go a step a little too further you can also add some chocolate syrup.
I tried it... you can't imagine how tasteful that was!!! ;-)
I'd love to know if you tried it.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!
Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα μπορείτε να προσθέσετε από πάνω και λίγο σιρόπι σοκολάτα.
Το δοκίμασα... δεν φαντάζεστε πόσο πιο νόστιμο ήταν!!! ;-)
Περιμένω να μου πείτε αν το δοκιμάσετε.
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Μου αρέσει που είναι ατομικά! Και εννοείται οτι θα βάλω και σοκολάτα!
ReplyDeleteΤο ότι είναι ατομικά τα κάνει ακόμη πιο δελεαστικά! Έλα, μωρέ, μια μπουκίτσα είναι, σιγά! ;-) χαχαχαχα
DeleteΠεριμένω εντυπώσεις! :-)