What a blog hostess would I be if I wouldn't
welcome you with something sweet?
Τι μπλογκο-οικοδέσποινα θα ήμουν αν
δεν σας καλωσόριζα με κάτι γλυκό;
A quick and easy recipe to satisfy your sweet tooth.
Turkish Delight Biscuit Sandwich dipped into chocolate.
It's really simple and quite self explanatory.
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για
να ικανοποιήσετε την διάθεσή σας για γλυκό.
Μπισκοτο-σάντουιτς με λουκούμι βουτηγμένο σε σοκολάτα.
Είναι πάρα πολύ απλό και αρκετά αυτονόητο νομίζω.
- Choose your favorite biscuits and your favorite flavor of turkish delights. I chose whole grain butter biscuits and rosewater, bergamot and mastic flavored loukoumi.
- Cut a small piece of parchment paper, fold it in half and press each piece of turkish delight inside until it becomes flat.
- Put it between two biscuits and create a sandwich.
- In a small microwave safe bowl or a small pan put one bar of chocolate of your choice (around 150gr.) chopped and a teaspoon butter or vegetable oil. Melt and mix all together.
- Take each sandwich by the corner and dip it into the chocolate. This will get as much, or as little, of the biscuit dipped as you want. Transfer to parchment-lined baking sheets. Chill until set, around 10 minutes.
- Serve them with fragrant Greek (or Turkish, whatever you like to call it) coffee and enjoy!
- Επιλέξτε τα αγαπημένα σας μπισκότα και την αγαπημένη σας γεύση από λουκούμι. Εγώ διάλεξα πτι-μπερ ολικής άλεσης και λουκούμι τριαντάφυλλο. περγαμόντο και μαστίχα.
- Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί, διπλώστε το στη μέση και πιέστε ανάμεσα κάθε κομμάτι από λουκούμι μέχρι να απλώσει αρκετά και να γίνει επίπεδο.
- Βάλτε το ανάμεσα από δύο μπισκότα δημιουργώντας ένα σάντουιτς.
- Σε ένα μικρό μπωλάκι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε σε κομματάκια μια μπάρα σοκολάτας (περίπου 150 γρ.) και μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο ή φυτικό λάδι. Λιώστε τα και ανακατέψτε καλά.
- Πάρτε ένα-ένα τα σάντουιτς και βυθίστε τα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Μπορείτε να τα βυθίσετε όσο περισσότερο ή λιγότερο θέλετε εσείς. Τοποθετείστε τα πάνω σε μια λαμαρίνα που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτα μέχρι να σταθεί-σκληρύνει η σοκολάτα.
- Σερβίρετε με μυρωδάτο ελληνικό καφέ και απολαύστε τα!
Έχω ακούσει τόσα και τόσα για τα μπισκοτολούκουμα και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Απαράδεκτο νομίζω... Αυτο το extra με τη σοκολάτα... μου τρέχουν τα σάλια...
ReplyDeleteΚι εγώ κάπου τα είχα δει και είπα να τα δοκιμάσω, αλλά είπα να κάνω και μια "τσαχπινιά" με λίγη σοκολάτα γι'αυτό το "κάτι" παραπάνω. Όπως και να τα δοκιμάσεις είναι τέλεια. Γλυκά όσο πρέπει.
ReplyDelete