Wednesday, December 18, 2013

Homemade Christmas Crackers

Homemade Christmas Crackers. Nothing really extreme about them, they just have Christmas shapes, so I call them Christmas crackers.
Χειροποίητα σπιτικά Χριστουγεννιάτικα κράκερ. Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά έχουν Χριστουγεννιάτικα σχήματα, γι'αυτό τα βαφτίζω Χριστουγεννιάτικα κράκερ.
Ingredients:
4 cups all purpose flour
1 tsp baking powder
3/4 cup shortening or vegetable oil or butter
1 1/2 cups milk
salt
Directions:
Mix flour, baking powder and shortening, add milk and blend well. Form a ball of dough and cut into four pieces. Roll dough out very thin. As you can see mine got a little bit uneven, but they taste as good, only not so crunchy. Cut with cookie cutter shapes or the top of a glass, just make sure thatyou wet your glass first so that the dough won't stick on it. Place on a cookie sheet or over parchement paper. Prick with a fork 4-5 times and sprinkle with salt. Bake at 375 F 8 to 10 minutes or until golden brown. Watch your crackers carefully so they won't burn. Let them cool down and enjoy!

Υλικά:
4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκ. baking powder
3/4 φλυτζ. βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 1/2 φλυτζ. γάλα
αλάτι
Οδηγίες:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το λάδι, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε-ζυμώνουμε  πολύ καλά, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά. Σχηματίζουμε μια μπάλα ζύμης και την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη μέχρι να γίνει πολλή λεπτή. Όπως μπορείτε να δείτε η δική μου ήταν  λίγο άνιση, και τα κράκερ μου έγιναν λίγο ανόμοια, αλλά δεν διέφεραν στην γεύση, απλά δεν έγιναν τόσο τραγανά. Κόβουμε με διάφορα σχήματα κουπ-πατ ή με το χείλος ενός ποτηριού, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε βρέξει πρώτα το ποτήρι σας έτσι ώστε να μην κολλάει πάνω του η ζύμη. Τοποθετούμε τα κράκερ μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τρυπάμε με ένα πιρούνι 4-5 φορές και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ψήνουμε στους 180-190 C, 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Παρακολουθήστε τα κράκερ σας προσεκτικά ώστε να μην καούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να απολαμβάνουμε!
Let me know if you try them!
Πείτε μου αν τα δοκιμάσετε!
Follow on Bloglovin

2 comments:

  1. Τι εύκολη! Θα μπεί στη λίστα ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πανεύκολη, αρκεί να πετύχεις το κατάλληλο πάχος στη ζύμη όταν την ανοίξεις ώστε να γίνουν αρκετά τραγανά στο ψήσιμο.

      Delete

Thank you for visiting! I appreciate your comments.
Come back again soon. :-)
Thank you! :-)

Thank You So Much For Your Visit! Come Again Soon!