Friday, January 24, 2014

Spanish Churros With Mexican Chocolate Sauce

As I've mentioned before, Churros has been the perfect sweet closure for our trip in Berlin. So, I've decided to re-live the experience by trying to make them on my own. It's so much easier than you think!
As I said, Churros are usually dipped in hot chocolate and the perfect kind for that is Mexican chocolate. Mexican chocolate is a type of chocolate which is prepared with an assortment of spices for a very distinctive and rich flavor. As it wasn't possible for me to find that kind of chocolate here, I had to make it on my own. Typical Mexican chocolate is made with roasted and ground cacao nibs, sugar, and cinnamon. Other spices such as nutmeg and allspice may be added, along with nuts, and chilies are sometimes used as well. I've made a version that I think it's really close to the actual flavor.

Όπως σας προανέφερα, τα Churros ήταν το τέλειο γλυκό κλείσιμο για το ταξίδι μας στο Βερολίνο. Έτσι, αποφάσισα να ξαναζήσω την εμπειρία, προσπαθώντας να τα φτιάξω και μόνη μου. Είναι πολύ πιο εύκολο απ 'όσο νομίζετε! 
Όπως είπα, τα Churros σερβίρονται συνήθως βουτηγμένα σε ζεστή σοκολάτα και το τέλειο είδος γι'αυτό είναι η Μεξικάνικη σοκολάτα. Η Μεξικάνικη σοκολάτα είναι ένα είδος σοκολάτας που παρασκευάζονται με μια ποικιλία από μπαχαρικά που της δίνουν μια διακριτική και πλούσια γεύση. Δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατό για μένα να βρω αυτό το είδος της σοκολάτας εδώ, έπρεπε να βρω τρόπο να την φτιάξω μόνη μου. Η τυπική Μεξικάνικη σοκολάτα γίνεται με ψημένους και αλεσμένους κόκκους κακάο, ζάχαρη και κανέλα. Μπορούν να προστεθούν και άλλα μπαχαρικά όπως το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, μαζί με ξηρούς καρπούς, και τσίλι που χρησιμοποιείται καμιά φορά. Έχω κάνει μια εκδοχή που νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματική γεύση.
Churros Dough
1 cup water
2 1/2 Tbs white sugar
1/2 tsp salt
2 Tbs vegetable oil
1 cup all-purpose flour
2 quarts oil for frying
Cinnamon Sugar
1/2 cup white sugar, or to taste
1 tsp ground cinnamon
Mexican Chocolate Sauce (gives approx. 2 cups)
200 gr. bar dark chocolate, not too bitter, broken into chunks
100 ml heavy cream
100 ml whole milk
2 three-inch cinnamon sticks
1/2 tsp vanilla extract
(you can add any other spice you prefer for extra flavor)

Ζύμη για Churros
1 φλιτζάνι νερό
2 1/2 κουτάλια της σούπας λευκή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λίτρα λάδι για τηγάνισμα
Μείγμα κανέλας-ζάχαρης
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μεξικάνικη σοκολάτα (για περίπου 2 φλυτζάνια)
200 γρ. μαύρη σοκολάτα, όχι πολύ πικρή, σπασμένη σε κομμάτια
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml πλήρες γάλα
2 ξυλαράκια κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

(μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό θέλετε για επιπλέον γεύση)
Directions:
In a small saucepan over medium heat, combine water 2 1/2 tablespoons sugar, salt and 2 tablespoons vegetable oil. Bring to a boil and remove from heat. Stir in flour until mixture forms a ball of dough.
Place adough in a piping bag.
Heat oil for frying in deep-fryer or deep saucepan to 375 degrees F (190 degrees C). You can test this by placing a wooden chopstick or skewer into the oil and if it bubbles around the chopstick the oil is ready. You can do the same by just puting into the oil a piece of bread.
Pipe strips of dough into hot oil using a pastry bag to form a long churro.
Fry until golden and drain on paper towels.
Combine 1/2 cup sugar and cinnamon. Roll drained churros in cinnamon and sugar mixture.

Funny fact:
My piping bag teared up just as I was preparing to make the first churro and I was hopeless! What should I do with this dough? Well, I wish I had photos to show you of me covered in sticky dough, struggling to get it through the destroyed piping bag, just to have some decent churros to show you. In the end I gave up. I just made some tiny balls of dough using a spoon and that was it, churros in a new shape. So, my churros may lack in shape, but I can assure you that they were delicious! ;-)

For the chocolate sauce:
Place milk, heavy cream, cinnamon sticks and vanilla extract in a heavy medium saucepan. Bring just to a boil, reduce heat and add chocolate. Let the mixture stand until chocolate melts, about 3 minutes. Whisk until combined and you have a smooth shiny sauce. Keep warm on a low heat.
Serve with some cream and sprinkle with cinnamon.

Οδηγίες:
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό, 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Αφήνουμε να πάρει βράση και βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε  το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σχηματισει μια μπάλα ζύμης .
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ .
Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βαθιά στους 190 βαθμούς. Μπορείτε να το ελέγξετε αν βάλετε ένα ξύλινο chopstick ή ξυλαράκι από σουβλάκι στο λάδι και εάν βράζει γύρω από το chopstick το λάδι είναι έτοιμο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο βάζοντας μέσα στο λάδι ένα κομματάκι ψίχα ψωμιού.
Με το κορνέ σχηματίζουμε λωρίδες ζύμης μέσα στο καυτό λάδι σχηματίζοντας ένα μεγάλο churro. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί .
Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα. Πασπαλίζουμε τα στραγγισμένα churros στο μείγμα.

Αστείο γεγονός: 
Το κορνέ μου σκίστηκε πάνω που ετοιμαζόμουν να φτιάξω το πρώτο churro και ήμουν απελπισμένη! Τι θα κάνω τώρα με αυτό το ζυμάρι; Λοιπόν, μακάρι να είχα φωτογραφίες να σας δείξω από εμένα γεμάτη με κολλώδη ζύμη, να αγωνίζομαι να την περάσω μέσα από το κατεστραμμένο κορνέ, μόνο και μόνο για να καταφέρω να έχω κάποια αξιοπρεπή churros να σας δείξω. Στο τέλος τα παράτησα. Έκανα κάποιες μικροσκοπικές μπαλίτσες ζύμης χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και αυτό ήταν, churros σε νέο σχήμα. Έτσι, τα churros μου μπορεί να υστερούν σε εμφάνιση, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν πολύ νόστιμα! ;-)

Για την σάλτσα σοκολάτας:
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τα ξυλαράκια κανέλλας και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα βαθύ μέτριο τηγάνι ή κατσαρολάκι. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, περίπου 3 λεπτά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν και να γίνει μια λεία και  γυαλιστερή κρέμα. Την κρατάμε ζεστή σε χαμηλή φωτιά .
Σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με κανέλα.
Kerin from A girl meets sugar has made a cute version of heart shaped Valentine ChurrosAs soon as I have a new piping bag, I'm going to try them for sure, maybe in some other shapes too.

Η Kerin from A girl meets sugar έχει κάνει μια χαριτωμένη έκδοση των Churros σε σχήμα καρδιάς για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Μόλις θα έχω καινούριο κορνέ θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε, ίσως και σε διαφορετικά σχήματα.
Deep in your churros and enjoy!
Let me know if you try it.
Βουτήξτε μέσα τα churros σας και απολαύστε τα!
Πείτε μου αν τα δοκιμάσετε.
Follow on Bloglovin

4 comments:

  1. ΜΟυ φαίνεται το βαλες σκοπό να με κάνεις να τα φτιάξω... κι όχι τιποτα αλλο, αλλα θα τα φάω μόνη μου! (ότι σχήμα και να μου βγούν, γιατί δεν έχω κορνέ έτσι κι αλλιως..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα τα δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς! ;-) Ακόμα και σαν στρογγυλοί λουκουμάδες είναι τέλειοι!

      Delete
  2. τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!????? δεν είχα σκεφτεί ποτέ οτι υπάρχει συνταγή για τσούρος! Τα είχα δοκιμάσει πρώτη φορά στην φέρια στην Γρανάδα και ακόμα τα ονειρεύομαι καμιά φορά!
    Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου με την πρώτη ευκαιρία! ευχαριστώ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι μόνο υπάρχει συνταγή, αλλά δεν θα πίστευα ποτέ ότι είναι και τόσο εύκολο να τα φτιάξεις! Από την άλλη αυτό είναι και επικίνδυνο, "with great power comes and great responsibility", you know! ;-) χαχαχα Απολαύστε υπεύθυνα!

      Delete

Thank you for visiting! I appreciate your comments.
Come back again soon. :-)
Thank you! :-)

Thank You So Much For Your Visit! Come Again Soon!