Wednesday, April 02, 2014

Warm Salad with Mushrooms & Chicken

A healthy option for lunch or dinner that it's so tasty
that will make you ask for more.
Μια υγιεινή επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό,τόσο γευστικό
που θα σας κάνει να ζητάτε κι άλλο.
Recipe adjusted from here.
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

Ingredients:
lettuce cut into pieces (by hand)
1 Tbsp Knorr extra flavor Chicken
6-8 fresh mushrooms, sliced
(I forgot to buy them so that's why you can't see them)
400 gr. chicken breast cut into thin strips
4 tablespoons dried cranberries or raisins
but you can also add any nut you like
100 ml. olive oil
Salt and pepper

For the dressing:
50 gr.molasses
100 ml. olive oil
1 tablespoon balsamic vinegar
2  tablespoons mild mustard
½ tsp. fresh rosemary
Directions:
  • In a bowl, add the chicken breasts and marinate with Knorr extra flavor chicken with some olive oil for 10 minutes.
  • With the remaining oil saute until browned, then add some water and boil until softened.
  • For the Dressing beat in mixer Balsamic vinegar, olive oil, molasses, mustard and thyme until homogeneous.
  • Sprinkle the chicken with salt and pepper, add the mushrooms and put them all in a deep fryer until tender. Keep them warm,  wash and chop the lettuce and put it in a platter .
  • Pour over the hot chicken with mushrooms, cranberries or raisins and dressing and serve immediately 


Extra Tip: You can add to your salad  sautéed bacon for extra flavor
Enjoy!!!
Υλικά:
μαρούλι κομμένο σεμέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
1 κουτ.γλυκού knorr extra γεύση κότας
λόλα πράσινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
6-8 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
(ξέχασα να τα αγοράσω και για'υτό δεν τα βλέπετε)
400 γρ.στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές ξερά κράμπερυς ή σταφίδες
ή όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει
100ml. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:
50 γρ. μελάσα
100 γρ.ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπας ξύδι Μπαλσάμικο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
 ½ κουτ. γλυκού θυμάρι

Εκτέλεση:
  • Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το Knorr extra γεύση κότας με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά
  • Στην συνέχεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα , κατόπιν συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν και είναι έτοιμα.
  • Για το dressing χτυπάμε στο μίξερ το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τη μελάσα, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο  μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε με το Βιτάμ και τα μανιτάρια σε ένα βαθύ τηγάνι να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα κρατάμε ζεστά και πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
  • Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό κοτόπουλο με τα μανιτάρια, τα κρανμπερυς και το Dressing και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα σας σοταρισμένο μπέικον για επιπλέον γεύση.
Καλή σας όρεξη!!!

Follow on Bloglovin

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting! I appreciate your comments.
Come back again soon. :-)
Thank you! :-)

Thank You So Much For Your Visit! Come Again Soon!