A healthy option for lunch or dinner that it's so tasty
that will make you ask for more.
Μια υγιεινή επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό,τόσο γευστικό
που θα σας κάνει να ζητάτε κι άλλο.
Recipe adjusted from here.
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.
Ingredients:
lettuce cut into pieces (by hand)
1 Tbsp Knorr extra flavor Chicken
6-8 fresh mushrooms, sliced
(I forgot to buy them so that's why you can't see them)
(I forgot to buy them so that's why you can't see them)
400 gr. chicken breast cut into thin strips
4 tablespoons dried cranberries or raisins
but you can also add any nut you like
but you can also add any nut you like
100 ml. olive oil
Salt and pepper
For the dressing:
50 gr.molasses
100 ml. olive oil
1 tablespoon balsamic vinegar
2 tablespoons mild mustard
½ tsp. fresh rosemary
Directions:- In a bowl, add the chicken breasts and marinate with Knorr extra flavor chicken with some olive oil for 10 minutes.
- With the remaining oil saute until browned, then add some water and boil until softened.
- For the Dressing beat in mixer Balsamic vinegar, olive oil, molasses, mustard and thyme until homogeneous.
- Sprinkle the chicken with salt and pepper, add the mushrooms and put them all in a deep fryer until tender. Keep them warm, wash and chop the lettuce and put it in a platter .
- Pour over the hot chicken with mushrooms, cranberries or raisins and dressing and serve immediately
Extra Tip: You can add to your salad sautéed bacon for extra flavor
Enjoy!!!
Υλικά:
μαρούλι κομμένο σεμέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
1 κουτ.γλυκού knorr extra γεύση κότας
λόλα πράσινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
6-8 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
(ξέχασα να τα αγοράσω και για'υτό δεν τα βλέπετε)
(ξέχασα να τα αγοράσω και για'υτό δεν τα βλέπετε)
400 γρ.στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές ξερά κράμπερυς ή σταφίδες
ή όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει
ή όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει
100ml. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
50 γρ. μελάσα
100 γρ.ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπας ξύδι Μπαλσάμικο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση:
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το Knorr extra γεύση κότας με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά
- Στην συνέχεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα , κατόπιν συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν και είναι έτοιμα.
- Για το dressing χτυπάμε στο μίξερ το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τη μελάσα, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε με το Βιτάμ και τα μανιτάρια σε ένα βαθύ τηγάνι να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα κρατάμε ζεστά και πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό κοτόπουλο με τα μανιτάρια, τα κρανμπερυς και το Dressing και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα σας σοταρισμένο μπέικον για επιπλέον γεύση.
Καλή σας όρεξη!!!
Καλή σας όρεξη!!!
No comments:
Post a Comment
Thank you for visiting! I appreciate your comments.
Come back again soon. :-)
Thank you! :-)